Otkrite nos chefs

Philippe Hardy

Chef étoilé

O nama Philippe Hardy

Philippe Hardy je započeo svoju karijeru u velikim kućama sa zvezdama (sa Georgesom V, Vindsor-om, ili čak Carlton de Lausanne) prije nego što je postao glavni šef francuskog ambasadora u Sofiji u Bugarskoj. Ovaj izuzetni kuvar sreo je svoju suprugu, koja je tada bila plesačka zvijezda. Par je otvorio svoj prvi restoran u Blainville-sur-Mer,, na engleskom kanalu.Ova uspješna avantura upotpunjuje kulinarsku reputaciju Philippe Hardi-ja, čija se strast i talenat cijeni ne samo u Evropi, već i u Japanu iu Sjedinjenim Američkim Državama.

Kuhinja glavnog kuhara Philippe Hardy fokusira se na zemljište i morske proizvode. Zaljubljen u velikodušne i autentične proizvode, on koristi samo povrće koje raste u odnosu na prirodu, a čije neuporedive ukuse sublimira prestižna kuhinja koja oscilira između tradicije i modernosti. Ali kuhinja Philippe Hardy je i plodovi mora. Fuzioni odnos koji ima sa ovim magičnim okruženjem doveo ga je do dubokog proučavanja pripreme ribe. To su izuzetno precizne tehnike, “Ike-jime” i “Chi-nuki”, koje je donio iz Japana. Philippe Hardy reže svoju ribu čistim i delikatnim gestovima, zahvaljujući upotrebi ručno rađenih noževa napravljenih u zemlji izlazećeg sunca. Njegova kuhinja je savez između koristi hrane i njenih ukusa, između poštovanja prema prirodi i duboke odanosti umetnosti koja ga dovodi u svoju suštinu. “

O nama

Hecatus VIP Netvorking ima za cilj da ponudi poslovnim liderima vrhunsku uslugu koja kombinuje razvoj, rast i harmoniju.

Kontakt
  • Bruno FENOUILLAS - +33 (0)6 62 53 50 60
    Alexandre TOLMER - +33 (0)6 31 98 36 23
  • contact [@] hecatus-vipnetworking.com
Пратите нас